Ulf Sandström

Vem är Ulf Sandström?

Egen företagare med utveckling av företag och team i fokus. Jag har jobbat i olika ledande funktioner i över 30 år varav de sista 7 åren som VD i en företagarorganisation innan jag startade eget för 3 år sedan.

Hur kom du först i kontakt med Sustainalube?

Jag blev kontaktad av Arctic Business Incubator (ABI) som var ute efter en kontakt inom skog och skogsindustrin. Efter ett möte med Katarina Öqvist från ABI och Yijun som är en av grundarna av Sustainalube var vi överens om att jag skulle kunna bidra med mitt kontaktnät för både tester av nya produkter och även vid framtida försäljning av produkterna.

Du har varit involverad i den skogliga verksamheten i drygt 40 år och är engagerad i många olika projekt, varför valde du att även involvera dig i Sustainalubes verksamhet?

Jag har alltid varit på hugget när det gäller nya ideér och projekt. Att få ta del i en helt ny satsning med unika produkter, där vi har smörjmedel som är helt vattenlösliga, lät så galet bra att det var värt att hänga på för att se vart det tar vägen.

Vilka fördelar ser du med företaget och produkterna?

Det är en mycket spännande produkt där utvecklingen av olika smörjmedel med samma oljefria bas genomförs på universitet i Luleå. Dessutom är det väldigt nära mellan utveckling och produktion, där en framtida försäljning kan ske i egen regi utan mellanhänder till ett mycket konkurrenskraftigt pris om man väljer att gå den vägen.

Varför anser du att Sustainalubes smörjmedel är bättre än något annat smörjmedel som är ute på marknaden just nu?

Det finns säkert annat smörjmedel som också är bra, men kombinationen av en vattenlöslig produkt med goda smörjegenskaper till ett mycket bra pris gör att vårt smörjmedel blir mycket attraktivt ute hos kunderna.