Om oss

Sustainalube AB utvecklar nya innovativa smörjmedel med fokus på att överträffa rådande miljökrav utan att kompromissa med varken pris eller prestanda. Företaget bedriver i nuläget försäljning på egen hand samt via återförsäljare. Våra kunder finns främst inom mot skogs- och entreprenadindustrin och vi välkomnar förfrågningar från hela världen.

Företaget grundades 2015 av tre professorer från Luleå tekniska universitet. Efter år av intensiv forskning utvecklades en helt ny oljefri produkt för smörjmedel som baseras på vår patenterade teknologi. Från denna bas har vi utvecklat, och fortsätter hela tiden att utveckla, nya produkter som passar in i olika användningsområden.

Alla våra produkter är vattenlösliga och rengöring kan därför ske utan miljöskadliga rengöringsmedel, vilket sparar både tid och pengar för användaren. Alla våra produkter är dessutom giftfria och helt nedbrytbara i naturen vilket bidrar till en renare natur och hållbar utveckling.

Sustainalube AB har prisats i ett flertal entreprenörstävlingar för sin innovativa och miljövänliga teknologi. Sustainalube AB har bland annat vunnit Venture Cup Sverige i kategorin “Miljö & Energi” och 2015 blev vi utsedda till vinnare av Framtidspriset.

Patent

För att leverera en unik produkt och stå konkurrenskraftiga på marknaden har vi i dagsläget skydd för vår sågkedjevätska i form av patent i USA, se bild till vänster. 

Vi har även ansökt om patent inom EU som har lämnats in för granskning hos myndigheten.

 

USA patent