Om oss

Sustainalube AB utvecklar nya innovativa smörjmedel med fokus på att överträffa rådande miljökrav och utan att kompromissa med varken pris eller prestanda. Företaget säljer i nuläget direkt mot skogs- och entreprenadindustrin och välkomnar kunder från hela Sverige.

Företaget grundades 2015 av tre professorer från Luleå tekniska universitet. Efter år av intensiv forskning har en helt ny oljefri produkt för smörjmedel utvecklats som baseras på vår patenterade teknologi. Från denna bas har vi utvecklat, och fortsätter hela tiden att utveckla, nya varianter som passar in i olika användningsområden.

Alla våra produkter är giftfria och vattenlösliga, de är med andra ord helt nedbrytbara i naturen. Detta innebär att all rengöring kan ske utan miljöfarliga tillsatser som sparar både tid och pengar för våra kunder. Våra produkter bidrar till en renare natur och en mer hållbar utveckling, vilket skapar mervärde för både människor och djur.

Sustainalube AB har idag många nöjda kunder av såväl smörjmedel för sågkedjor i skogsmaskiner som smörjfett. Företaget har även prisats i ett flertal entreprenörstävlingar för sin innovativa och miljövänliga teknologi. Sustainalube har bland annat vunnit Venture Cup Sverige i kategorin “Miljö & Energi” och blev 2015 utsedda till vinnare av Framtidspriset.