Vanliga frågor och svar

Mitt Sustainalube

Hur skapar jag ett konto på Sustainalube.com?

För att skapa ditt personliga konto, klicka på “Mitt konto” längst upp till höger på sidan. Detta kommer att ta dig direkt till registreringssidan.

Jag skulle vilja registrera mig för nyhetsbrevet, hur går jag tillväga?

Ange din e-postadress i fältet längst ner på sidan och klicka på “Prenumerera på vårt nyhetsbrev”. Detta kommer ta dig till en sida där du fyller i namn, företagsnamn och e-postadress. När du bekräftat uppgifterna är du klar och prenumererar på vårt nyhetsbrev.

Du har även möjlighet att prenumerera på nyhetsbrevet via ditt konto. Du kan välja att klicka in nyhetsbrevsrutan vid köp-proceduren.

Hur kan jag avbryta prenumeration på nyhetsbrevet?

Gå längst ner på sidan till fotnoten och klicka på “Registrera dig” i det svara fältet under Nyhetsbrev. Du kommer dirigeras till en ny sida där du också kan välja att avregistrera dig från nyhetsbrevet.

Hur kan jag logga in på mitt konto för att se mina kontouppgifter?

För att se dina kontouppgifter, klicka på “Mitt konto” längst upp på sidan och logga in. Detta kommer ta till ditt personliga konto.

Hur kan jag logga in på mitt konto för att se min orderstatus?

För att se din orderstatus, klicka på “Mitt konto” längst upp på sidan och logga in. Detta kommer ta dig till ditt personliga konto.

Leverans & Beställning

Kostar frakt eller är det gratis?

Beställningar på Sustainalubes produkter erhåller fri frakt inom Sverige. Handlar du från utlandet är du välkommen att kontakta oss via telefon eller maila info@sustainalube.com så hittar vi en lösning för just dig.

Hur kommer min beställning fraktas och levereras?

Leveranstiden är upp till tio arbetsdagar (måndag till fredag) från orderdatumet inom Sverige. Om du beställer senast kl 11:00 på förmiddagen på en arbetsdag (måndag till fredag) kan din beställning vara hos dig redan inom tio arbetsdagar (måndag till fredag). I de flesta fall är leveranstiden betydligt kortare än tio dagar.

Vad händer om jag inte är hemma när min beställning levereras?

Om du inte är hemma när DHL kör ut leveransen till dig, så ska DHL köra tillbaka leveransen till sin terminal och sedan kontakta dig via e-mail eller textmeddelande för att planera ett nytt försök till utkörning.

Kan jag få min beställning skickad till en annan adress?

Du kan alltid välja att få din beställning skickad till en annan adress. Du kan specificera faktureringsadress och leveransadress under köp-proceduren. Du kan även redigera dessa adresser under ditt konto. I detta fall måste du redan ha ett konto.

Kundservice & Betalning

Hur kontaktar jag kundservice?

Kundtjänst är öppen alla dagar i veckan dygnet runt. Du är alltid välkommen att ringa på tel 070 - 476 22 60 eller maila oss via info@sustainalube.com

Vilka betalningsmöjligheter har jag på Sustainalube.com?

Du kan välja att betala via faktura eller via kortbetalning genom Payson. Vi tar emot både Visa och MasterCard.

Hur funkar Sustainalubes garanti?

Det är viktigt för oss att våra kunder är nöjda. Därför erbjuder vi alla som provat Sustainalubes produkter att få pengarna tillbaka om man inte är nöjd med produkten. För att få pengarna tillbaka så kontakta Sustainalube på 070 - 476 22 60.